Rólunk

Balassagyarmaton, a Jagyutt Cukrászat és általa működtetett Orchidea Cukrászda gyökerei, az 1950-es évekig vezethetők vissza. Az alapítók, szüleink, Jagyutt Pál és felesége Németh Rozália oldalági rokonságai a vendéglátás számos területéhez köthetők. Papa Losoncon született, és a felvidék híres cukrászdáiban sajátította el a szakmai alapokat. Tudását Budapesten élesítette tovább a Párizsi világkiállítást is megjárt Kunn Vilmos cukrászatában, ahol is megismerte feleségét. Önálló cukrászdát Balassagyarmaton nyitottak, ahova a háború zivatarai sodorták Őket. Nővérem, Erika és én, valamint gyermekeink is itt születtek. Jelenleg harmadik generációs cukrászdaként műveljük e szép kézműves szakmát, és a cseperedő dédunokáknak is meg lesz a lehetőségük, választani és dönteni, ha abba a korba érnek, élnek e, a hagyomány nyújtotta lehetőségekkel. Az 1948-ban nyitott vendéglőt és cukrászdát rövid pár év után az államosítás következtében be kellett zárni. Huszonöt év elmúltával nyugdíjba vonulásának évében, Édesapánknak – igaz már velünk megerősítve – volt hite és ereje harmadszor is újra kezdeni. Először tortadíszeket készítettünk. Majd 1980-ban megnyílt az első kis üzlet az Orchidea Cukrászda. A folyamatos fejlődést a gyermekei és unokái biztosítják… Ebben jelentős szerepet tudtam magam is vállalni, szaktanári tapasztalataimmal, hazai és külföldi versenyeken való részvétellel és külföldi előadói körutakon szerzett tapasztalatok integrálásával. Édesapánk Jagyutt Pál hitt és bízott a családi összefogás erejé- ben. Ezt a vezérelvet folytatjuk és alkalmazzuk a mindennapjainkban. Nem bigottan ragaszkodunk a hagyományokhoz, lé- pést tartunk a világgal, az étkezési szokások megváltozásával, az informatika nyújtotta lehetőségekkel. Mindezeket a család intellektuális tőkéjének bevonásával tesszük. A megváltozott életritmusú világban e szakma magas szintű művelői teremthetik meg azokat a szigeteket, amelyek ötvözhetik a kávéházak régmúlt világát, a mai kor emberének nosztalgia iránti igényét, és egyben magas szintű kulináris élvezetet kínálnak. E hármasság jegyében vezetjük, fejlesztjük azt a vállalkozást, amelyet szívünkben, és cselekedeteinkben mindig is a tisztes megélhetés, és nem a profit egyoldalú hajhászása jellemez. Ma már kialakult egy olyan fogyasztói törzsközönségünk, amelyek társas rendezvényeit, akár 100 km-re is követjük. Viszonteladóink vannak Szlovákiában, és terveink szerint nemsokára Budapesten is lesznek.

Rólunk

Balassagyarmaton, a Jagyutt Cukrászat és általa működtetett Orchidea Cukrászda gyökerei, az 1950-es évekig vezethetők vissza.

Olvasson rólunk

Member Access